Tom Christenson nieuwe CEO bij TBAuctions

Tom Christenson nieuwe CEO bij TBAuctions

  • Christenson brengt internationale online B2B platform ervaring mee (o.a. Amazon en Uber Freight).
  • Herberth Samsom blijft als Non-Executive Director nauw bij TBAuctions betrokken.
  • Lage veilingpenetratie in Europa biedt significante groeikansen.

 

Met ingang van 1 oktober wordt Tom Christenson de nieuwe CEO van TBAuctions, het moederbedrijf van meerdere online veilingmerken, waaronder Troostwijk Auctions (Europa), Vavato (BE) en Klaravik (SE/DK). Als gevolg van een nauwgezet geplande opvolging vanwege het pensioen van de zittende CEO, neemt Christenson de rol over van Herberth Samsom, die de afgelopen acht jaar leiding heeft gegeven aan TBAuctions. In die acht jaar groeide de hameromzet van TBAuctions van € 100 miljoen naar € 1,2 miljard in Europa en werd online veilen een relevant verkoopkanaal op de B2B-markt. “Ik ben blij dat we een heel goede opvolger voor Samsom hebben gevonden”, stelt Mark Nieuwendijk, Voorzitter van de Board van TBAuctions, “Tom is een ervaren B2B platform professional die de groei van TBAuctions in Europa en daarbuiten verder zal kunnen versnellen.”

Christenson heeft een bachelordiploma in Economie en Politieke Wetenschappen van Colgate University en een masterdiploma in Bedrijfskunde (MBA) van de Amos Tuck School aan Dartmouth College. Hij was onder meer General Manager of Seller Fulfilled Prime bij Amazon, General Manager bij Uber Freight Europe en Chief Operating Officer bij sennder Technologies GmbH na de overname van Uber Freight. Christenson is Amerikaan en is bijna vier jaar woonachtig in Nederland.

“Met mijn internationale platform-ervaring hoop ik een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei van TBAuctions als online B2B veilinghuis”, zegt Christenson. “De B2B online veilingpenetratie in Europa is nog geen 3%, dus de groei­kansen zijn enorm. Online veilen is niet alleen een heel efficiënt en transparant proces, het draagt ook bij aan de groei van de circulaire economie. Product life cycles worden verlengd en daarmee worden emissies die vrijkomen bij de productie van nieuwe machines en producten, voorkomen. Het credo van TBAuctions om niets van waarde verloren te laten gaan, spreekt mij enorm aan.”
Tom Christenson
Tom Christenson

Sterke groei, een combinatie van organische groei en acquisities

De snelle groei van TBAuctions wordt volgens Christenson door diverse factoren veroorzaakt. ”Allereerst wordt online veilen op de B2B-markt steeds meer als een volwaardig distributiekanaal gezien. En daar heeft TBAuctions zelf behoorlijk toe bijgedragen. Een belangrijk deel van de groei is dan ook organisch, maar door de hulp van onze belangrijkste aandeelhouders Castik Capital en Summa Equity kan TBAuctions de transformatie van deze industrie versnellen via strategische overnames in Europa. Daarnaast zijn beide aandeelhouders gefocust op duurzaamheid, een belangrijke driver van TBAuctions.” Nieuwendijk vult aan: “De grootste game changer is het door TBAuctions zelf ontwikkelde online veilingplatform ATLAS. De technologie hierachter maakt het mogelijk vrijwel oneindig op te schalen en overgenomen veilingmerken snel op het platform te integreren. We zijn Herberth Samsom, die de afgelopen acht jaar aan dit succes een zeer belangrijke bijdrage heeft geleverd, zeer erkentelijk. En dat hij zijn kennis en ervaring als Non Executive Director binnen ons bestuur voortzet, zien we als een heel groot voordeel.”

Over TBAuctions

TBAuctions is een toonaangevend online B2B veilingplatform voor tweedehands- en tweedekans­goederen, opererend onder de merken Troostwijk Auctions (EU), Klaravik (SE/DK), Auktionshuset dab (DK), Auksjonen.no (NO), PS Auction (SE), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK en FR), Auktionshuset dab (DK) en Epic-Auctions (NL). TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via ATLAS, haar eigen IT-platform voor intelligente veilingen. Met een aanbod van meer dan 2 miljoen kavels per jaar en meer dan 10 miljoen websitebezoeken per maand is TBAuctions het grootste online veilinghuis in Europa.

Ga voor meer informatie naar: www.tbauctions.com

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

TBAuctions
Herberth Samsom
​Tel: 06 55 17 31 16
​E-mail: h.samsom@tbauctions.com

Website: www.tbauctions.com

of

Persvoorlichter

Coen Staal

Tel: 06-51791577

E-mail: coenstaal@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Two cents

Two cents is een in Brussel gevestigd communicatiebureau, gespecialiseerd in content marketing, PR, media- en digitale campagnes. Het team van 13 creatieve communicatieprofessionals helpt bedrijven bij het promoten van hun merken, producten en diensten, het genereren van leads, en het verhogen van hun omzet.

Two cents
Auguste Reyerslaan 207 bus 4
1030 Brussel