‘Ik om(w)arm je’, groep vriendinnen steekt kankerpatiënten hart onder de riem

‘Ik om(w)arm je’, groep vriendinnen steekt kankerpatiënten hart onder de riem

Onder de vertederende naam ‘Ik om(w)arm je’, werkten zeven vriendinnen uit Overijse, gedreven door persoonlijke ervaringen, verschillende acties uit om kankeronderzoek en kankerpatienten te steunen. Het hoogtepunt van hun initiatief vindt plaats op 30 september, met een wandeltocht vanuit hun dorp tot aan het UZ Leuven. Een tocht van niet minder dan 50 km waarmee ze zo zoveel mogelijk geld trachten in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Om alle kankerpatiënten een extra hart onder de riem te steken zullen ze ook een zelfgemaakt zoutdeeg hart afgeven.

Initiatief

Het initiatief voor de actie ‘Ik om(w)arm je’ kwam er nadat de vader van Marieke De Clercq, één van de vriendinnen, gediagnoseerd werd met acute myeloïde leukemie. Toen Marieke eerder dit jaar verjaarde, wou ze als verjaardagscadeau dat ieder een bijdrage op de rekening van Kom op tegen Kanker zou storten. “Als vriendinnen waren we enthousiast, maar misten we wat persoonlijkheid en actiegerichtheid. Als groep kunnen we meer mensen bereiken en dus ook meer financiële steun bekomen. Zo is onze actie ontstaan. ‘Ik om(w)arm je’ is een samensmelting van omarming en warmte. De pijn, onzekerheid en twijfel tijdens heel het proces waarin kankerpatiënten mee geconfronteerd geraken, is niet te onderschatten. Het weten dat je niet alleen bent, omarmd wordt, maakt de draagkracht groter. Het geeft moed, zelfvertrouwen en strijdlust. Warmte is een krachtig element waarin we de nadruk willen leggen op de liefde en intensiteit waarmee we deze actie uitvoeren,” verduidelijkt Helene Schelfhaut.

Geldinzameling

Via verschillende inzamelacties, waaronder een taartenverkoop en inzamelspelen, werd al wat geld ingezameld maar orgelpunt van heel de actie is de wandeltocht van Overijse naar het UZ Leuven. Met hun tocht hopen de dames op nog heel wat donaties voor Kom op tegen Kanker.

De vriendinnen kennen elkaar via de jeugdbeweging Chiro Overijse, waar ze vaak wandeltochten maakten. “Maar 50 kilometer op één dag tijd, zal een primeur zijn. We gaan vroeg van start (6uur) en hopen voor de avond (18 uur) aan te komen aan het UZ Leuven,” aldus Helene. Bij aankomst zal niet alleen het ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden, ook zullen ze het zelfgemaakte zoutdeeg hart afgeven. Het hart is 50 cm op 50 cm groot en gewikkeld in vilt om de warmte en omarming die de dames aan iedere kankerstrijder willen geven, te benadrukken.

 

Wie de actie wil stuenen kan een bedrag naar keuze storten op het rekeningnummer van vzw Kom op tegen Kanker (BE03 4886 6666 6684) met als vrije mededeling ‘110299080 + GIFT’.

Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina van het initiatief of mailen naar Helene.Schelfhaut@hotmail.com.

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Two cents

Two cents is een in Brussel gevestigd communicatiebureau, gespecialiseerd in content marketing, PR, media- en digitale campagnes. Het team van 13 creatieve communicatieprofessionals helpt bedrijven bij het promoten van hun merken, producten en diensten, het genereren van leads, en het verhogen van hun omzet.

Two cents
Auguste Reyerslaan 207 bus 4
1030 Brussel