Hoge temperaturen: oplossingen voor een aangenamer binnenklimaat.

Het kwik schiet deze week de hoogte in. Dit weekend worden zelfs temperaturen boven de 30 graden verwacht. Deze warmte heeft een invloed op onze omgeving en op ons welzijn. Tijdens een hittegolf is het vaak niet eenvoudig om het huis koel te houden... Nochtans bestaan er eenvoudige en efficiënte oplossingen. Heel wat fabrikanten hebben producten ontwikkeld die het binnenklimaat in onze huizen en appartementen een stuk aangenamer maken. Hierbij vindt u een klein overzicht:

Schüco lanceert gloednieuwe aluminium zonwering

Systeem houdt warmte van de zon buiten, maar niet het daglicht. Een goede zonwering is onmisbaar voor elk gebouw, maar toch is er traditioneel één groot nadeel aan verbonden. Want de zon buitenhouden betekent meestal ook het natuurlijke licht blokkeren. Schüco, specialist in aluminium ramen en deuren, zocht naar een oplossing. Het resultaat mag gezien worden… De gloednieuwe Schüco CSB zonwering houdt de warmte van de zon buiten maar laat tezelfdertijd toe om maximaal van het uitzicht te genieten.

Meer weten 

Stijlvol koelen met het nieuwe Daikin Stylish wandmodel

Met de warme zomermaanden voor de boeg is een goede airconditioning in huis een absolute plus. Zeer geschikt zijn de warmtepomp airco’s. Deze koelen de woning snel en efficiënt en dit op een milieu- en energiezuinige manier. Er zijn verschillende types warmtepomp airco’s op de markt. Zeer populair binnen dit gamma zijn de split airco’s. Deze lucht/lucht warmtepompen hebben een binnenunit om de warmte uit de ruimte te onttrekken en een buitenunit die als motor dient en de warmte afvoert. Met hetzelfde systeem kan men in de winter de woning ook snel opwarmen. Men geniet dus met slechts één systeem het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Daikin breidde recentelijk hun designgamma lucht/lucht warmtepompen uit met de komst van het gloednieuwe ‘Stylish’ wandmodel, volledig op maat van de moderne interieurs.

Meer weten

StoTherm Resol: nieuwe slanke oplossing voor optimale isolatie

Een goed isolatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in de woning. Voortaan kan men ook in woningen met beperkte ruimte voor isolatie aan de buitenkant genieten van een goed geïsoleerd huis. ​Dankzij het nieuwe ETICS StoTherm Resol-systeem, zijn er geen dikke isolatieplaten meer nodig om de woning optimaal te isoleren.

Meer weten 

Icopal groendak voor een frisse en ecologische woning

Om de woning koel te houden tijdens warme zomerdagen, denkt men onmiddellijk aan klassieke oplossingen met isolatiesystemen of ventilatie. Maar ook een groendak is een zeer efficiënte manier om de temperatuur onder controle te houden. Het is overigens een ecologische, duurzame en economisch voordelige oplossing. En, het ziet er nog erg mooi uit ook!

Meer weten 

Hörmann: Efficiënte warmte-isolatie van de woning

Poortfabrikant Hörmann is zich bewust van een goede warmte-isolatie van de woning. De poorten- en deurenproducent speelt met zijn gamma in op het belang van een goed geïsoleerde woning in de winter én de zomer. De producent combineert naadloos warmte-isolatie, comfort en veiligheid. Vaak bevindt de garage zich bijvoorbeeld vlak naast de woonruimte of is deze uitgerust als woon- of hobbykamer, en dan is een goede isolatie cruciaal. Of soms wordt vergeten dat voor-, binnen- en achterdeuren één van de belangrijkste elementen zijn voor de isolatie van een woning.

Meer weten 

Brainventil, het ideale Brainbox-ventilatiesysteem voor gezonde binnenlucht

Wanneer het kwik in de zomermaanden stijgt, voelt er niets beter dan thuis te kunnen komen in een frisse woning met gezonde lucht. Om te genieten van een aangenaam binnenklimaat is een goed ventilatiesysteem essentieel. Brainbox, specialist in doe-het-zelfsystemen, stelt de ideale oplossing voor: Brainventil, het ventilatiesysteem speciaal ontworpen voor de Belgische woningen. Het grote voordeel: het is heel eenvoudig te plaatsen dankzij een logisch en intelligent installatiesysteem.

Meer weten 

Over Two cents

Two cents is een in Brussel gevestigd communicatiebureau, gespecialiseerd in content marketing, PR, media- en digitale campagnes. Het team van 13 creatieve communicatieprofessionals helpt bedrijven bij het promoten van hun merken, producten en diensten, het genereren van leads, en het verhogen van hun omzet.

Two cents
Auguste Reyerslaan 207 bus 4
1030 Brussel