Bouwsector blijft verder digitaliseren

Slimme apps en online tools maken het leven van de consument makkelijker

BATIBOUW 2018 staat stilaan voor de deur. Eén van de hoofdthema’s dit jaar is connectiviteit. Want we zijn altijd en overal verbonden: in ons professionele en sociale leven is de digitalisering dan ook niet meer weg te denken. Maar ook de bouwsector blijft niet achter: ze zet volop in op slimme, digitale tools en apps die het leven gemakkelijker maken. Ontdek hier een selectie:

Apps

Velux MyDaylight

MyDaylight is een gloednieuwe applicatie van VELUX. De app stelt eigenaars in staat om hun renovatieproject te visualiseren. Hoe werkt het? Eerst vult men enkele eenvoudige parameters in, zoals de afmetingen van de vloer en de hoogte van het plafond en het dak. Daarna kan het project worden gepersonaliseerd door onder meer dakvensters toe te voegen, vloer- en muurafwerkingen te selecteren, meubels te kiezen en de ruimte verder in te richten. Na ongeveer tien minuten ontvangt men dan een digitale simulatie, die in 360° of in virtual reality kan worden gevisualiseerd. Het resultaat is een realistisch beeld van de ruimte, inclusief een prachtig zicht op de wijzigende invloed en positieve effecten van daglicht. 

MyDaylight is de eerste applicatie die de mogelijkheid biedt om te experimenteren met daglicht in de woning. Ze toont op een eenvoudige manier aan hoe daglicht gebruikt kan worden om woonruimtes te transformeren. 

De MyDaylight applicatie is gratis te downloaden op iOS en ANDROID
http://www.velux.be/nl/mydaylight?utm_source=HP-NL 
VELUX op Batibouw: Paleis 4, Stand 119 

De klimaatregeling volledig onder controle met de Daikin Online Controller

Dankzij de Daikin Online Controller voor smartphone, laptop, pc of tablet kan de gebruiker altijd en overal zijn binnenklimaat regelen. Met deze intelligente bediening kan men de temperatuur, bedrijfsmodus, luchtzuivering en ventilatoren voor afzonderlijke ruimtes wijzigen. Ook verschillende tijdsschema's met tot zes acties per dag zijn mogelijk. Gebruiksvriendelijke grafieken en iconen bieden inzicht in het energieverbruik, zodat er meer bespaard kan worden. Het systeem kan op verschillende apparaten worden aangesloten zodat alle elementen van de woning op afstand kunnen aangestuurd worden. Kortom: De Online Controller van Daikin zorgt voor een optimale klimaatregeling en een lager energieverbruik. 

Gratis te downloaden voor iOS en Android 
https://www.daikin.be/nl_be/productgroepen/besturingssystemen/Daikin-online-controller.html
Daikin op Batibouw: Paleis 12, Stand 313 

GROHE-watersensor met appbediening om waterschade in huis te voorkomen  

GROHE Sense en GROHE Sense Guard zijn de nieuwste intelligente oplossingen voor het slimme huis. De GROHE Sense-watersensor controleert de vochtigheid, detecteert lekken en waarschuwt huiseigenaars onmiddellijk bij problemen. De GROHE Sense Guard wordt op de hoofdwaterleiding geïnstalleerd en kan de watertoevoer afsluiten in geval van een gebarsten leiding. Ze maken allebei gebruik van baanbrekende slimme technologie waarbij ze kunnen worden gecontroleerd en bediend met de gloednieuwe GROHE ONDUS-app. Gebruikers ontvangen waarschuwingen bij waterproblemen in huis en kunnen hun watertoevoer afsluiten met de app om ernstige schade te voorkomen. Bovendien heeft de app een functie waarmee gebruikers hun huishoudelijk waterverbruik kunnen opvolgen. 

Gratis te downloaden voor Android 4.3+ en Apple iOS 9+ 
https://www.grohe.be/nl_be/smarthome/grohe-sense-water-security-system/ 

BiSecur van Hörmann

Met de BiSecur-applicatie van Hörmann bestuurt de gebruiker van thuis uit of onderweg de voordeur, garagepoort of het inrithek. De aandrijvingen connecteren zich met het thuisnetwerk en kunnen na online registratie ook met de smartphone of tablet vanop afstand worden bediend. De app geeft op elk moment een nauwkeurig overzicht van de status van de garagepoort, het inrithek of de voordeur. Duidelijke symbolen geven aan of de poort open of gesloten is en of de voordeur al dan niet is vergrendeld. De gebruiker kan meerdere aparte functies tot één scenario combineren, zoals een ‘coming home’ en een ‘leaving home’ scenario. Een voorbeeld: met één druk op de knop kunnen de garagepoort en het inrithek gelijktijdig openen of sluiten of kan de voordeur samen met de buitenverlichting worden bestuurd.

Gratis te downloaden voor iOS en Android.
https://www.hormann.be/mediacenter/?no_cache=1
Hörmann op Batibouw: Paleis 4, Stand 413 

Icopal Decra foto app: zo ziet het dak eruit met Decra dakpannen

De beslissing om een nieuw dak aan te leggen of te renoveren is gemaakt, maar er is nog twijfel over welk type dakpan het beste bij het huis past. De Decra foto app van Icopal, producent van waterdichte oplossingen voor platte en hellende daken, helpt om te visualiseren hoe het dak eruit ziet in een nieuw Decra-jasje. De app is bovendien zeer eenvoudig te gebruiken. De gebruiker neemt een foto van het dak dat gerenoveerd of vernieuwd moet worden. Daarna moet de vorm van het dak getekend worden en de afmetingen ingevuld worden. De app helpt verder met het scherpstellen van de vorm en stelt vervolgens verschillende types en kleuren van Decra of Icopal dakpannen voor. Even later komt het eindresultaat met de dakpan naar keuze tevoorschijn. De gebruiker kan de foto nadien zelfs delen via mail, Facebook of Twitter of wie helemaal overtuigd is van het resultaat kan onmiddellijk de daad bij het woord voegen en een offerte opvragen. 

Gratis te downloaden voor iOS en Android.
http://www.decra-icopal.be/download/icopal-decra-app.aspx 
Icopal-Monier op Batibouw: Paleis 5, stand 303 

Handige Radson-app helpt radiator te kiezen

Radiatoren worden almaar stijlvollere objecten, maar je inbeelden hoe ze er in je woning zullen uitzien, is lang niet altijd eenvoudig. Daarom ontwikkelde Radson de gratis applicatie Smartbox. Deze app laat de gebruiker toe om de radiator van zijn dromen in zijn eigen interieur te visualiseren. Zo weet men precies welke radiator uit het uitgebreide Radson-aanbod het beste past. De app bevat bovendien ook diverse inspirationele foto’s en downloads, een berekeningsprogramma en de locaties van de dichtstbijzijnde Radson-showrooms.

Gratis te downloaden voor iOS en Android.
http://www.radson.com/smartbox/index-r.html 
Radson op Batibouw: Paleis 12, Stand 108

Renson Healthbox 3.0 applicatie voor een optimale luchtkwaliteit 

In de gebruikersapplicatie van het ventilatiesysteem Healthbox 3.0 van Renson biedt de kleur van het scherm onmiddellijk zicht op de luchtkwaliteit in de woning. De recente activiteiten van het ventilatiesysteem Healthbox 3.0 van Renson worden visueel weergegeven. Na een douche of een nachtje slapen, is het tijdelijk verhoogde ventilatieniveau zichtbaar op een grafiek. Per kamer wordt bovendien een actuele status alsook de historiek van het ventilatieniveau, het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau weergegeven. Voor elke ruimte is het mogelijk om het ventilatieniveau aan de hand van verschillende profielen te personaliseren. De Healthbox 3.0 zorgt zo steeds voor een optimale luchtkwaliteit. 

Gratis te downloaden voor iOS en Android.
https://www.renson.be/nl-be/producten-zoeken/ventilatie/mechanische-ventilatie/units/healthbox-3-0 
Renson op Batibouw: Paleis 4, Stand 219

Schüco biedt sleutelloze toegang tot de woning dankzij smartphone-verbinding

Schüco BlueCon maakt het mogelijk de deur te openen met de smartphone. Via Bluetooth wordt een verbinding tussen het slot en de smartphone tot stand gebracht. Een in de deurstijl geïntegreerde module controleert of de persoon die de deur nadert toegangsrecht heeft. Via de BlueCon App kan men instellen of de deur manueel – met een druk op de smartphone-knop dus– of automatisch dient te openen. Dankzij de uitnodigingsfunctie kan men andere personen toegangsbevoegdheid geven, permanent of voor een beperkte tijd. Dankzij de dubbele AES 128-bit-encryptietechnologie voldoet ook het Schüco BlueCon systeem aan de hoogste veiligheidsvereisten; enkel de beheerder kan het slot terug naar fabrieksinstellingen omzetten. De digitale vergrendeling wordt elke 24 uren vernieuwd (individueel instelbare interval). Bij verlies van de smartphone kan een onbekende het wachtwoord voor het gebruikersaccount in de app onmogelijk wijzigen, noch kan deze persoon de module resetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor toegang door onbekenden uitgesloten is. 

Gratis te downloaden voor iOS en Android.
www.schueco.be/bluecon

Online tools

Droom van uw ideale badkamer, creëer ze en breng ze in 3D tot leven dankzij de Bathroomplanner van FACQ 

De badkamer is meestal niet de grootste kamer van het huis en weten hoe deze in te richten is vaak niet evident. Men streeft bij de inrichting van de badkamer ernaar de beschikbare ruimte te optimaliseren. Aangezien u uw badkamer wil aanpassen aan de eigen behoeften, kan u zich soms verliezen in de vele inrichtings- en personalisatiemogelijkheden. Daarom stelt badkamerspecialist FACQ zijn Bathroomplanner voor, een onmisbare tool die een levensechte 3D-tekening van de toekomstige badkamer maakt. 

www.facq.be/nl/info/bereid-je-bezoek-voor
FACQ op Batibouw: Paleis 7, Stand 211 

Bereken de besparing én terugverdientijd van een nieuwe stookolieketel online dankzij Informazout

Stookolieketels van de nieuwe generatie zijn een pak zuiniger dan oudere toestellen. Vele stookoliegebruikers zitten echter nog met vragen: hoeveel kan ik nu precies besparen, en hoe zit het met de terugverdientijd? De online mazoutsimulator van Informazout biedt het antwoord op deze vragen. Hoe werkt het? Eerst vult men een aantal eenvoudige parameters in, zoals het type ketel van de huidige installatie en het geschatte jaarlijkse stookolieverbruik. Daarna kan men al gaan vergelijken: Hoeveel zal het jaarlijks verbruik dalen bij een nieuwe ketel type A of B, en welke impact heeft dit op de factuur? Bij de vervanging van een oude ketel door een apparaat van de nieuwste generatie verbruikt de consument tot 30% minder, daalt de energiefactuur met 30 % en vermindert de CO2-uitstoot evenredig! De laatste stap geeft een zicht op de terugverdientermijn, op basis van onder meer de kostprijs van een nieuwe installatie, de actuele stookolieprijs en de afschrijvingstermijn.  

https://informazout.be/nl/tools/mazoutsimulator 

ISOVER online calculator voor dakisolatie

Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Uitstekende dakisolatie is dus goud waard. Maar wat heeft men precies nodig om bij de (na-)isolatie van een hellend dak tot een optimaal resultaat te komen? Op de website van ISOVER, marktleider in isolatie met minerale wol, kan de consument vanaf nu op een heel eenvoudige manier berekenen welk en hoeveel materiaal er nodig is voor hun project. Een boodschappenlijstje en handige plaatsingstips krijgen ze er gratis bovenop. “Een goede online calculator moet nuttige info aanbieden, maar ook eenvoudig én gebruiksvriendelijk zijn. Daarom volstaan drie eenvoudige stappen om te weten te komen hoe je energie en kosten kan besparen”, stelt Annick Hulsman van ISOVER.

www.isover.be/dakisolatiecalculator

Bereken snel hoeveel je bespaart met een gevelisolatiesysteem van Sto

Isoleren met een gevelisolatiesysteem van Sto zorgt voor een lagere energiefactuur. Sto ontwikkelde daarom een online tool, die helpt berekenen hoeveel er bespaard kan worden. In welke regio staat het te isoleren huis, wat is het bouwjaar, wat is de oppervlakte van de gevel en hoe moet de gevel geïsolereerd worden? Er kan namelijk voor gekozen worden om het huis te isoleren volgens de normen die in de regio als minimumvereiste gehanteerd worden om tot een efficiënte isolatie te komen, om te isoleren volgens de standaard voor een lage-energiewoning of zelfs nog energiezuiniger. Een antwoord op deze vragen volstaat om onmiddellijk een winstberekening te krijgen. Verder kan de gebruiker bij de winstsimulatie ook de prijsstijging van de verwarmingskosten aanpassen. De meeste experts voorspellen een stijging van 7% per jaar, maar sommigen beweren zelfs het dubbele of meer. Kortom, een gevel isoleren met Sto loont altijd!

www.mijngevelisoleren.be
Sto op Batibouw: Paleis 5, Stand 509

Kies de juiste gevelsteen dankzij Wienerberger

De gevel is het visitekaartje van de woning. Daarom is het belangrijk om zich niet te vergissen en de perfecte gevelsteen te kiezen. Dankzij het sterke merk Terca en zijn collecties bakstenen bent u als bouwer of verbouwer zeker van topkwaliteit. Op haar website stelt Wienerberger verschillende mogelijkheden voor om de ideale gevelsteen te selecteren en te visualiseren, op basis van kleur, formaat en type. De online module laat ook toe om het aantal bakstenen dat men nodig heeft voor een bepaald project in te schatten, wat meteen ook een zicht geeft op het budget.

https://www.wienerberger.be/gevel/uw-gevelsteen-kiezen 
Wienerberger op Batibouw: Paleis 5, Stand 309

Contacteer ons
Ward Vanhee Senior Project Manager, Two cents
Ward Vanhee Senior Project Manager, Two cents
Over Two cents

Two cents is een in Brussel gevestigd communicatiebureau, gespecialiseerd in content marketing, PR, media- en digitale campagnes. Het team van 13 creatieve communicatieprofessionals helpt bedrijven bij het promoten van hun merken, producten en diensten, het genereren van leads, en het verhogen van hun omzet.

Two cents
Sint-Michielskollegestraat 11
1150 Brussel